Г.СОЛОНГО

Доктор (Ph.D)

МИНИЙ ТУХАЙ

Хүнс, хөнгөн үйлдвэрлэл, дизайны сургууль

Биотехнологи, шим тэжээлийн салбар

Ахлах багш

gsolongo@must.edu.mn

СОЛОНГО
БОЛОВСРОЛ

Бакалавр - Нийтийн хоолны технологи инженер

Магистр - Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологич инженер

Доктор (Ph.D) - Хүнсний хими ба технологи

Судалгааны чиглэл - Хүнсний сав баглаа боодлын материал, савлагааны технологи; - Хүнсний бүтээгдэхүүний химийн найрлага, биологийн идэвхи, шимт чанар
Судалгааны түлхүүр үг Хүнсний шимт чанар, биологийн идэвхи, сав баглаа боодол
Судалгааны ажлын талаар товч: Бэлчээрийн монгол малын дотор махыг шим тэжээлийн алдагдал багатай хатаах оновчтой горимыг тогтоосноор хэрэглэхэд хялбар, хадгалалт даах, нэмүү өртөг шингэсэн бүтээгдэхүүн гарган авах, түүнийг зохицуулах үйлчлэлтэй хүнс үйлдвэрлэлд ашиглах чиглэлээр судалгааны ажил хийж байна.