“Инженер, технологийн дээд боловсрол” төслийн хүрээнд явагдаж буй “Монголын уламжлалт хүнсний бүтээгдэхүүний хатаах аргын харьцуулсан судалгаа” сэдэвт хамтарсан судалгааны ажлын үр дүнд ҮТС-ийн “Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний технологи” мэргэжлээр төгсөгч Б.Учрал "Аарцаар хийх бүтээгдэхүүний түүхий эдийн чанар, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт", Ц.Мөнхзул "Шош буурцгаар хийх бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт", Б.Ганцэцэг "Чацаргана боловсруулах технологийн судалгаа" гэсэн сэдвүүдээр судалгааны ажил хийж, бакалаврын дипломоо амжилттай хамгаалж 2016 оны 6-р сарын 23-нд дипломоо гардан авлаа.

Сургуулиа амжилттай төгссөн оюутнууддаа амжилтын их хаалгыг олж ажил мэргэжилдээ үнэнч, үргэлж оюунлаг, шинэлэг явахыг хүсье.
                            
                        
                        ХХҮДС-ийн бакалаврын оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал амжилттай болж, шилдгүүдээ тодрууллаа
                            
                        
                        “Lifelong Learning for Mongolia; Occupational Health & Safety” нэртэй, 101129094 дугаартай Монгол нэрээр “Монгол дахь насан туршийн боловсрол: Хөдөлмөрийн эрүүл мэнд аюулгүй байдал (3L4MOSH)“ төсөл
                            
                        
                        “Намрын ногоон өдрүүд-Үндэсний үйлдвэрлэл 2025”
                            
                        
                        БИОТЕХНОЛОГИ, ШИМ СУДЛАЛЫН ТЭНХИМЭЭС СУРГУУЛИЙН АНГИ, ТАНХИМ, ЛАБОРАТОРИЙН ИХ ЦЭВЭРЛЭГЭЭГ ХИЙЛЭЭ
                            
                        
                        ӨРӨӨНИЙ ЗАСВАР, ТОХИЖИЛТ ХИЙЛЭЭ